Home Actualitate România, cea mai mică piaţă de carte

România, cea mai mică piaţă de carte

by Antonia Mocanu
0 comment

Potrivit ultimele sondaje, peste 90 % dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Avem cele mai puţine librării pe cap de locuitor şi ne clasăm pe ultimul loc în Europa la consumul de carte.

Conform ultimelor statistici, românul nu este consumator de carte. Doar 6,5 % dintre români cumpără cel puţin un volum pe an , iar vânzările cresc în lunile septembrie şi octombrie atunci când încep şcolile şi facultăţile, însă studenții și elevii rar cumpără cărți în afara programei școlare.

Consumul scăzut de carte din România se reflectă şi în numărul tot mai mic de librării. Şi la acest capitol, statisticile ne plasează tot pe ultimul loc din Europa. Nici bibliotecile nu stau mai bine. Studenţii şi pensionarii sunt singurii care le mai trec pragul.

Pentru a încuraja consumul de carte, un tânăr antreprenor din Constanţa a iniţiat un proiect denumit Biblioteca colorată. Proiectul s-a bucurat de un real succes încă de la început. Spaţiul prietenos şi oferta diversificată a dus la înregistrarea a câtorva mii de cicluri de împrumut, anual.

Studiul mai arată că peste 70 % dintre cititori sunt femei iar cele mai împrumutate cărţi sunt cele pentru copii sau beletristică.

Sursa foto: business24.ro

related posts

Leave a Comment