Home Actualitate Un nou marș de instrucție pentru studenții militari

Un nou marș de instrucție pentru studenții militari

by Romanov Alex
0 comment

Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” participă în această perioadă la un nou marș de instrucție la bordul navei-școală “Mircea”. Itinerariul ales este Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța, însă nu presupune nicio escală, dat fiind contextul actual.

Pe parcursul marșului, studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” vor desfășura o serie de activități marinărești specifice, sub îndrumarea instructorilor de la bordul velierului. Instrucția marinărească planificată pe mare completează cunoștințele teoretice acumulate de studenți la cursuri și oferă acestora posibilitatea de a le pune în practică, în vederea evaluării nivelului de pregătire.

Marșul anual de instrucție este adaptat la contextul pandemic și este programat să se desfășoare doar în apele teritoriale românești, pe o perioadă redusă. La bordul navei, au fost luate măsuri de igienizare, conform procedurilor sanitare în vigoare, iar echipajul a fost testat împotriva COVID-19, cei mai mulți dintre cei prezenți la bord fiind vaccinați cu ambele doze. Tot în vederea protejării personalului ambarcat, pe parcursul marșului nava nu va efectua nicio escală.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment