Home Actualitate Parcări rezidențiale pentru constănțeni

Parcări rezidențiale pentru constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Echipele administratorului drumului public acționează zilnic în municipiul Constanța. Timp de câteva săptămâni se va interveni  într-una din zonele centrale ale orașului delimitată de străzile Soveja, Primăverii și bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Tomis. Scopul municipalității este refacerea în totalitate a zonei, amenajarea parcărilor, delimitarea spațiilor verzi și igienizarea acestora, refacerea de trotuare și lucrări de asfaltare. Anul acesta municipalitatea va mai interveni în continuare în ceea ce privește infrastructura rutieră în cartierele Constanței, unul dintre ele fiind Poarta 6.

Se lucrează zilele acestea în cartierele rezidențiale din municipiul Constanța. Se intervine într-una din zonele centrale ale orașului delimitată de străzile Soveja, Primăverii și bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Tomis în ceea ce privește amenajarea parcărilor pentru locuitorii din zonă, delimitarea spațiilor verzi și igienizarea acestora, refacerea de trotuare și lucrări de asfaltare. De o lună de zile au început lucrările în zonă. Municipalitatea a decis să intervină în areal și datorită sesizărilor făcute de către constănțeni.

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța „Iată am intrat aici și din momentul în care intrăm, așa și-a propus administrația, nu mai ieșim decât după ce am rezolvat absolut tot. Dăm cartierul la cheie ca să zic așa. Ce înseamnă la cheie? Ne apucăm să refacem tot ceea ce înseamnă locurile de parcare, refacem aleile, acolo unde se pot rearanja spațiile verzi, cu alei cu iluminat, vom face și acest lucru, în funcție de planul de investiții pe care le au colegii mei din primărie”.  

Municipalitatea și-a propus ca în momentul în care lucrările într-un cartier vor fi finalizate, zona să se ridice la așteptările locuitorilor.

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța „Am refăcut în această zonă, am redimensionat parcările, am redimensionat aleile. Veți vedea că  sunt făcute lucruri care nu au fost făcute niciodată. Vorbim despre parcări rezidențiale în clipa de față pentru că sunt foarte multe cereri, erau foarte multe locuri de parcare prost amenjate, ori neamenajate, ori amenajate pe spații verzi. Acolo unde putem să facem parcări, transformate în parcări rezidențiale o vom face, însă un lucru foarte important acolo unde avem spații verzi nu le vom transforma în parcări ci vor rămâne spații verzi”.

Timp de 90 de zile echipele administratorului drumului public vor lucra pe străzile și aleile din arealul delimitat de Soveja, Primăverii și bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Tomis. Fiecare constănțean care dorește să beneficieze de un loc de parcare rezidențial trebuie să completeze mai multe formulare online pe site-ul municipalității. Prețul pentru un an de zile este de 208 lei.

„Da într-adevăr avea nevoie de mai multe locuri de parcare întrucât erau foarte puține. Erau în jur de 46, iar acum sunt în jur de 70 de locuri de parcare. Sunt foarte multe cerințe pentru spații de parcare. Drept exemplu, avem un bloc de 100 de persoane și încă 3 blocuri, care toți trebuie să treacă pe aceste 70 și ceva de locuri de parcare. E nevoie de mult mai multe locuri. Trebuia probabil gândit altfel. Oricum este mai bine decât înainte. Unde se face un lucru mai bun ca înainte, înseamnă că e foarte bine”. 

„E foarte bine. Eu nu am mașină, dar m-am bucurat că s-a făcut curățenie și e bine. Cred că era necesară această soluție, această schimbare a sensurilor unice, chiar e bine. Chiar dacă sunt cartiere micuțe, toți trebuie să aibă o viață decentă, să fie civilizați și să fie curat în primul rând”, ne-au transmis câteva persoane care locuiesc în zonă.

Anul acesta municipalitatea va interveni în continuare în ceea ce privește infrastructura rutieră în cartierul Poarta 6, dar și între bulevardele Ferdinand și Traian, zonă ce se dorește a fi în viitor transformată într-una de petrecere a timpului liber.

related posts

Leave a Comment