Home Actualitate „Paradisul” Deltei Dunării

„Paradisul” Deltei Dunării

by Antonia Mocanu
0 comment

Delta Dunării, un areal natural din Dobrogea și încă protejat de lege, este plină ochi de atracții și locuri de vizitat. Cu nenumăratele sale lacuri și canale, este un adevarat refugiu atât pentru turiștii străini, cât și pentru români. Unii vin pentru liniște, alții pentru natură. Sunt însă și turisti care vin în Deltă să încerce experiențe noi. Și nu vorbim de cele culinare, ci despre cele care îți oferă multă adrenalină.

Silviu Anastase, manager proiect biciclete nautice: „Ideea a pornit de acum doi ani, noi fiind organizatori de excursii în Delta Dunării de 12 ani, am zis că e momentul să facem și altceva și am început acest proiect. Am reușit să achiziționăm cu ajutorul fondurilor europene 30 de biciclete nautice. Ele sunt luate din America și suntem primii din Europa de Est cu acest proiect. În mare este vorba despre o bicicletă cadru, în loc de lanț avem o curea din carbon, iar cadrul stă pe două fotoare gonflabile. Bicicleta cântărește aproximativ 42 de kg și are o lungime de 3,6 m”.  

O astfel de bicicletă nautică mare, stabilă, elegantă și cât se poate de modernă se conduce ușor, răspunde rapid la dorința  de a schimba traiectoria, este perfectă și pentru bicicliști, dar și pentru cei mai puțin îndemânatici.

Delta Dunării înseamnă însă o experiență de neuitat și pentru împatimiții de legendă și istorie. Așa că dacă ajungeți la Sarichioi, după o plimbare cu bicicletele nautice, trebuie să dați o fuga și la Insula Popina. Este singura  insulă de piatră din România și poate fi admirată doar de la distanță. Aceasta se întinde pe 100 de hectare și este un petic calcaros valoros pe care accesul este strict interzis. Turiștii o pot admira de la distanță,  chiar din șalupă.  De pe insulă, ai acces la o priveliște superbă asupra Lacului Razim, însă aceasta nu este lipsită de pericole.

Pe insulă se mai găsesc  specii de păsări migratoare, venite de peste tot din lume, și oprite în acest popas primitor. Printre ele se află privighetoarea roșcată, ciocârlia din Bărăgan, presura cu cap negru și chiar călifarii. Ele pot fi văzute îndeosebi primăvara, datorită vegetației de pe insulă  ce oferă un cuib ideal.

Insula are însă și o legendă pe care puțini o cunosc însă ghizii turistici au grijă ca la fiecare plimbare pe care o realizează cu turiștii, sa o facă cunoscută.

Există și un impediment în  această călătorie. Toate aceste povești, dar și  amănunte despre  flora și fauna acestei insule le aflați  doar de la ghizii turistici sau de la localnicii care organizează plimbări cu barca. Și asta  pentru că  accesul pe insulă este interzis, fiind o arie protejată.

related posts

Leave a Comment