Home Actualitate O nouă emisiune de titluri TEZAUR

O nouă emisiune de titluri TEZAUR

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Finanțelor emite, începând de astăzi, 8 februarie, trei noi titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3%, 3,30% și 3,45%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului, între 8-24 februarie ;
  • prin Compania Națională Poșta Română, între 8-22 februarie pentru mediul rural și 8-23 februarie pentru mediul urban.

Dobânda este anuală, şi se plăteşte la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri, în cadrul unei emisiuni.

A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor efectuate, prin depunerea unei cereri în perioada de subscriere, iar în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Veniturile/câștigurile aferente investiţiei în titluri de stat Tezaur sunt neimpozabile. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.comunicatii.gov.rowww.posta-romana.ro.

related posts

Leave a Comment