Home Actualitate Animalele comunitare vor fi sterilizate

Animalele comunitare vor fi sterilizate

by Florentina Lup
0 comment

Animal Society și Primăria Municipiului Constanța au pus bazele unei colaborări ce vizează gestionarea într-un mod uman și sustenabil a situației animalelor abandonate din oraș.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, şi programe de informare și conștientizare.

„Acest proiect vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani. Planul de acțiune este unul care aduce într-un parteneriat iubitorii de animale, asociațiile de profil, autoritatea locală în beneficiul animalelor abandonate. Și nu doar atât. Îi așteptăm alături de noi și pe cei care au suferit din cauza animalelor de pe stradă. Trebuie să înțelegem că reacțiile acestor animale sunt datorate instinctului de supraviețuire. Dacă ne vom implica și le vom oferi un cămin atunci vom avea de câștigat cu toții.”, a declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“, va fi campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfășura în perioada 16 februarie – 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5.

Cei interesați să sterilizeze animalele de rasă comună, pot face o programare la numărul de telefon 0730.583.510, începând cu 16 februarie, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

related posts

Leave a Comment