Home Actualitate Nereguli grave, depistate în trafic

Nereguli grave, depistate în trafic

by Romanov Alex
0 comment

Statistici îngrijorătoare pe șoselele din România. Aproape jumătate dintre autoturismele controlate în trafic în primul semestru al acestui an aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase. În consecință, și amenzile contravenționale aplicate șoferilor au fost pe măsură.

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete.

De asemenea, aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancțiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule și 181 ITP-uri au fost anulate.

În județul Constanța au fost verificate, în perioada menționată, 882 vehicule. Dintre acestea, 74,04% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 86 (9,75%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,68% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,61 % aveau probleme legate de identificare și 0,79% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 169 de amenzi contravenționale și au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

sursa foto: RAR

related posts

Leave a Comment