Home Actualitate CERONAV obține o nouă acreditare importantă: Global Wind Organization

CERONAV obține o nouă acreditare importantă: Global Wind Organization

by Romanov Alex
0 comment

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a finalizat cu succes procedurile de acreditare pentru cursurile GWO. Standardele de formare GWO oferă participanților la cursuri, cunoștințele și abilitățile de a înțelege și reduce riscul asociat cu pericolele de siguranță în industria turbinelor eoliene.

Pentru a deveni furnizor de instruire aprobat GWO, organismul de certificare trebuie să îndeplinească cerințele care respectă standardele și criteriile GWO. De asemenea, orice persoană cu un certificat GWO în baza de date a industriei eoliene (WINDA) este considerată competentă și informată în conformitate cu obiectivele acestui standard.

Începând cu data de 20 octombrie2022, CERONAV devine furnizor  pentru cursuri de siguranță privind persoanele care lucrează  sub standard GWO. Gama de cursuri pentru care s-a obținut acreditarea cuprinde următoarele cursuri inițiale și actualizările acestora: 

EFA – Enhanced First Aid Training;

FA – First Aid;

FAW – Fire Awareness;

MH – Manual Handling;

SS – Sea Survival.

“Acreditarea GWO reprezintă o recunoaștere a calităților incontestabile ale experților CERONAV și a facilităților moderne de care dispunem. Suntem conectați permanent la necesitățile personalului pregătit în cadrul CERONAV și trebuie să facem tot ce putem pentru a crește substanțial numărul de tehnicieni care au pregătire standardizată GWO în industria turbinelor eoliene și pentru a le oferi un mediu de lucru în deplină siguranță.” a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Global Wind Organization este un organism non-profit fondat și deținut de către cei mai importanți producători și proprietari/operatori de turbine eoliene la nivel mondial.

Membrii acestei organizații depun eforturi susținute să creeze un mediu de lucru sigur în industria turbinelor eoliene, stabilind standarde internaționale comune pentru instruirea în materie de siguranță și proceduri de urgență.

related posts

Leave a Comment