Home Actualitate „Ne propunem creșterea numărului de zboruri între Kazahstan și România!”

„Ne propunem creșterea numărului de zboruri între Kazahstan și România!”

by Antonia Mocanu
0 comment

Acord de cer deschis între România și Kazakhstan, la întâlnirea dintre Viceministrul Industriei și Dezvoltării Infrastructurii din Kazakhstan, Almaz Idyrysov și Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Bogdan Mîndrescu, împreună cu președintele Comitetului de Aviație Civilă, Talgat Lastaev, Directorul general al Autorității Aviației Civile din România, Nicolae Stoica, Directorul general al Administrației Aviației din Kazahstan SĂ – românul Cătălin Radu și reprezentanți ai Ambasadei României în Kazahstan.

Prin Memorandumul de Înțelegere semnat între autoritățile aviatice din Kazakhstan și România, companiile aeriene din ambele țări au primit dreptul de a opera 14 zboruri pe săptămână (7 zboruri pasageri și 7 zboruri marfă) între cele două țări, de fiecare parte, pe orice tip de aeronavă.

În cadrul întâlnirii, părțile au stabilit extinderea cooperării în domeniul transportului aerian, rutier, feroviar și maritim și au convenit să creeze grupuri de lucru de experți pe aceste teme.

De asemenea, în cadrul regimului „cer deschis”, partea kazahă a oferit părții române dreptul să zboare în Kazahstan folosind gradul 5 de „libertate aeriană”.  Directorul General al Autorității Aviației Civile a României,  Nicolae Stoica și Directorul General SĂ „Administrația Aviației din Kazahstan”, romanul Cătălin Radu, au semnat, de asemenea, un Acord de cooperare tehnică. 

Reamintim că la începutul anului 2020, compania aeriană română Blue Air plănuia să înceapă zboruri pe ruta București-Nur-Sultan.  Totuși, din cauza răspândirii infecției cu coronavirus, dată deschiderii zborului pe ruta București – Nur-Sultan a fost amânată pe termen nelimitat.

Ambasada Republicii Kazakhstan în România și Consulatul Onorific al Republicii Kazakhstan la Constanța vor propune Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, dl. Sorin Grindeanu, o întâlnire în care, împreună cu conducerea TAROM și alături de o echipa a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, să convenim un Plan strategic de lansare a zborurilor regulate directe între Kazahstan și România, plan care să incuda inclusiv dezvoltarea circulației turistice între cele două țări.

related posts

Leave a Comment