Home Actualitate Modificări de scenarii pentru școlile din județul Constanța

Modificări de scenarii pentru școlile din județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Schimbări de scenarii în ceea ce privește școlile constănțene. Prefectul Județului Constanța convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 29 a CJSU Constanța, prin care 18 unități de învățământ din județ își schimbă scenariul de funcționare.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea de la scenariul al doilea, la cel de-al treilea a unei clase de la Colegiul Comercial „Carol” Constanța, până în data de 7 octombrie. De asemenea și trei clase de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 37 trec din scenariul 2, în scenariu 3, confirmarea unui caz COVID-19 în rândul dascălilor.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 1 Istria, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru toate cele 4 clase din ciclul gimnazial, în urma infectării unui cadru didactic cu virusul SARS-CoV-2. Aceeași trecere de la scenariul 1 la scenariul 3 s-a votat și pentru clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale nr. 2 Nuntași.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord a solicitat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2 de funcționare, pentru tot anul școlar, pe motiv că infrastructura nu permite asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

De asemenea, 13 unități de învățământ din județ au solicitat și le-a fost aprobată trecerea din scenariul 2 în scenariul 1, după ce au făcut dovada că sunt asigurate toate condițiile pentru învățământul „față în față”, din Medgidia, Cumpăna, Limanu, 2 Mai, Pecineaga, Vânători, Manglia, Tuzla. 

related posts

Leave a Comment