Home Actualitate Militari instruiţi în Marea Neagră

Militari instruiţi în Marea Neagră

by Antonia Mocanu
0 comment

Forțele Navale Române organizează exercițiul tactic de luptă „SHIELD PROTECTOR 20”, care se va desfășura în raioanele maritime de instrucție din vestul Mării Negre. Se vor executa misiuni de foc planificate şi vor ave a loc evaluări ale navelor participante la exerciţiile internaţionale.

Peste 800 de militari, opt nave militare și un elicopter Puma Naval participă la un exercițiu major condus de către Comandamentul Flotei din Constanța.

Conform scenariului, pe mare, fregatele „Regina Maria” și „Mărășești”, corvetele „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și „Amiral Petre Bărbuneanu”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”,  navele purtătoare de rachete „Lăstunul” și „Zborul”, precum și remorcherul maritim „Viteazul” vor executa trageri cu sisteme de artilerie și antisubmarin, exerciții de luptă la suprafață, de căutare și salvare pe mare, de remorcare, de reaprovizionare și de monitorizare a traficului naval.

 Elicopterul Puma Naval 330 va asigura secvențele de luptă aeriană și va pune în aplicare procedurile de localizare a unui submarin inamic. Întreaga activitate constituie cel mai amplu exercițiu național desfășurat de Forțele Navale Române în anul de instrucție 2020.

related posts

Leave a Comment