Home Actualitate Înscrieri exclusiv online la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Înscrieri exclusiv online la Universitatea „Ovidius” din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Luna iulie este cea a admiterii la Universitatea Ovidius din Constanța, însă noutatea momentul în aceste zile este faptul că înscrierile pentru admitere se vor face exclusiv online pentru a preveni răspândirea infecției cu noul cornavirus.

Sesiunea de vară a admiterii 2020 se va face în perioada 6-25 iulie, pentru programele de licență și în perioada 8-25 iulie, pentru programele de masterat. În aceste intervale vor avea loc înscrierile, ierarhizarea candidaților, afișarea rezultatelor și înmatricularea pentru toate domeniile de studii.

În premieră, la toate cele 16 facultăți ale UOC înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online, pe platforma universității, acolo unde a fost implementat această tipologie încă din anul 2015 la  9 dintre facultățile sale.

În această admitere, cei care doresc să urmeze cursuri la UOC, indiferent de ciclul de studii, pot beneficia, ca în fiecare an, de locuri bugetate,  precum 1.350 de locuri la studii de licență, 650 la studii de masterat și 20 de locuri la studii de doctorat. Totodată, în acest an, în 13 facultăți ale universității admiterea va fi prin concurs de dosare, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online.

Există însă și excepții în ceea ce privește facultățile de medicină, farmacie, și medicină dentară, acolo unde probele scrise de admitere se vor desfășura în aulele UOC, în regim față-în-față, respectând cu strictețe și responsabilitate normele de siguranță în contextul pandemiei, în perioada 6 iulie – 8 august.  

related posts

Leave a Comment