Home Actualitate Medalia Ferdinand

Medalia Ferdinand

by Antonia Mocanu
0 comment

Distrugătoarele navale ale României, așii Marinei Militare sunt celebrate astăzi în cea mai înaltă formă de recunoștință. Monetaria Statului a bătut prima medalie a României cu o navă de război: distrugătorul Ferdinand și continuatorul său de azi, fregata Regele Ferdinand. Primul a ajuns la fier vechi din cauza rușilor, al doilea e nava amiral a Forțelor Navale.

România a avut patru distrugătoare eficiente în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi toate au ajuns între timp la fier vechi. Cel mai celebru dintre ele a purtat numele monarhului român Regele Ferdinand. Era o fortareață plutitoare cu mitraliere, tunuri și lansatoare de rachete. A fost spaima submarinelor sovietice.

Fregata Regele Ferdinand a fost cumparată din Marea Britanie cu 134 milioane de euro în 2004, și după instruirea echipajului român, a plecat din Portsmout către țară.

Fregata Regele Ferdinand este de 16 de ani în serviciul marinei de război și este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaţionale în teatrele de operaţiuni marine. Foștii ei comandanți au mult de povestit.

În onoarea Regelui Ferdinand I Întregitorul si pentru a celebra cele două nave emblematice de război ale Marinei României, Monetaria Statului a lansat o medalie de argint.

Sunt 90 de medalii care conțin 176 de grame de argint de puritate 925%. O singură medalie costă 932 de lei. Există și variantă de cupru, ceva mai ieftină, la 375 de lei.

related posts

Leave a Comment