Home Actualitate Duși cu duba la poliție

Duși cu duba la poliție

by Antonia Mocanu
0 comment

Mai ceva ca niște infractori. Așa au fost duși la secția de poliție opt elevi din Constanța, după ce oamenii legii i-au găsit stând pe o bancă în curtea unei școli. Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns au mai fost ținuți și două ore în secție pentru legitimare și identificare fără ca vreun părinte sau avocat să fie de față. Asta în condițiile în care copiii sunt minori. Părinții vor să îi dea acum în judecată pe agenții de poliție.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20, vineri. Adolescenții se aflau în curtea școlii 29 din Constanța, acolo unde stăteau pe o bancă. Cu puțin timp înainte jucaseră baschet și fotbal pe terenurile din incinta unității de învățământ. Tatăl unuia dintre copii susține ca la un moment dat tinerii s-au trezit înconjurați de politiști și fără să li se ofere vreo explicație au fost duși cu duba la secție.

Și ca și cum luarea și transportarea cu duba până la secție nu ar fi fost de ajuns, odată ajunși la secție, aceștia au fost ținuți două ore în interior fără ca parinții să fie prezenți.

De partea cealaltă polițiștii susțin că nu s-a încălcat legea, iar copiii erau prea mulți pentru ca întregul proces de identificare-legitimare și amendare să fie făcut în stradă. Mai mult oamenii legii susțin că în ultima perioadă au primit  mai multe sesizări scrise și telefonice de la cetățenii din zonă care reclamau că adolescenții tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Psihologii școlari sunt de părere că astfel de incidente pot fi evitate dacă există comunicare. Și cred că înainte de a duce niște minori cu duba la secție, ar trebui ca părinții să fie prezenți și să îi însoțească. Altfel copiii ar putea rămâne traumatizați. Toți cei 8 elevi au fost amendați cu 250 de lei lei fiecare. Părinții sunt însă hotărâți să conteste amenda în instanță și mai mult decât atât vor să îi dea în judecată pe politiști pentru abuz în serviciu.  

related posts

Leave a Comment