Home Actualitate Mălăele vă invită la FITIC 2021

Mălăele vă invită la FITIC 2021

by Antonia Mocanu
0 comment

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a VI-a sau, mai pe scurt, FITIC 6.0, nu este doar unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului, ci şi o oportunitate oferită actorilor, indiferent de vârstă, şi spectatorilor, indiferent de gusturi, să participe şi să savureze un festin teatral de top.

Astfel, organizatorii FITIC 6.0 vă invită, începând de joi, 19 august 2021, la Termele Romane (Parcul Carol I), în zona Edificiului Roman cu Mozaic, la o seară de suflet, care să vă încarce bateriile şi să vă relaxeze spiritul. „Aşa cum v-am obişnuit deja, Horaţiu Mălăele va fi gazda spectatorilor constănţeni în prima seară de festival. Reamintim că maestrul Mălăele a fost alături de FITIC încă de la prima ediţie, din 2016, susţinând efortul nostru de a realiza acest festival. Iată că, cinci ani mai târziu, este încă alături de noi, cu toată forţa geniului său, pe care, suntem siguri, constănţenii îl vor aplauda la scenă deschisă“, au declarat organizatorii.

Programul de la Termele Romane se deschide de la ora 20.00, în Zona A, cu spectacolul „INCIDENT LA GRANIȚĂ“ – regia: George Dogaru; distribuția: Doina Antohi, Pavel Bârsan, Andrei Mateiu; producător: coproducție TEATRUL DE ARTĂ BUCUREȘTI & Trubaduro. Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță exact printre ei. Se pomenesc, așadar, în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni. Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările explorate în „Incident la graniță“.

La ora 21.30, tot la Termele Romane, îndrăgitul Horaţiu Mălăele vă invită la „MĂLĂELE SPECIAL“. Horațiu Mălăele revine la Constanța, de această dată însoțit de unul dintre cei mai iubiți muzicieni din Basarabia, Radu Captari. Maestrul ironiei și al hazului ascuțit a pregătit publicului spectator o nouă doză de râs. Spectacolul are la bază texte puternice, pline de emoție, pigmentate cu momente „Best of Horatiu“, culese din cele mai bune reprezentatii ale actorului. Muzica special aleasă de Radu Captari și melodiile noi compuse pe texte ale lui Horațiu Mălaele vor întregi dinamica spectacolului.

Programul zilei de joi, 19 august 2021 va debuta la Teatrul de Stat Constanța, începând cu ora 10.00.

Întregul program poate fi accesat pe site-ul festivalului, www.fitic.rope pagina de facebook a festivalului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

Reamintim că intrarea este gratuită, la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile. Ţinând cont de restricțiile impuse de perioada complicată pe care o traversăm, aflată sub semnul coronavirusului, organizatorii vă roagă să vă rezervați locul pe www.bilet.ro sau pe www.fitic.ro. Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc. Sunteţi rugaţi să veniţi la spectacolul la care aveţi rezervare, cu 40 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2021, ediţia a VI-a, este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

related posts

Leave a Comment