Home Actualitate Mai multe zile libere pentru bugetari

Mai multe zile libere pentru bugetari

by Romanov Alex
0 comment

Bugetarii vor avea anul viitor mai multe zile libere decât angajații de la privat. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, în 2023, bugetarii se vor bucura de trei zile libere în plus.

Angajații de la stat vor avea 3 noi zile libere în 2023. Este vorba despre zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.

Mai exact, vorbim despre zilele care vor uni sărbătorile legale de weekenduri. Acestea ar urma să fie recuperate prin prelungirea programului până la sfârșitul lunilor februarie, iunie și august.

Nu vor beneficia de aceste zile libere cei care lucrează în locuri unde activitatea nu poate fi întreruptă, magistrații și angajații instanțelor care au termene de judecată în zilele respective. În 2023 vor fi 15 zile libere legale și atât pentru bugetari, cât și pentru angajații din sectorul privat.

În România există 15 sărbători legale, conform legislației în vigoare. Alte zile libere, dacă vor exista, vor fi anunțate în primele două săptămâni din an, astfel încât companiile și angajații să poată planifica programul din timp.

related posts

Leave a Comment