Home Actualitate Lucrări complexe ale companiei de apă

Lucrări complexe ale companiei de apă

by Romanov Alex
0 comment

În această perioadă, traficul este îngreunat în mai multe zone din municipiul Constanța ca urmare a lucrărilor de investiții în infrastructură de apă și apă uzată. Astfel, numeroase echipe ale companiei de apă desfășoară zilele acestea lucrări complexe îndeosebi în centrul orașului.

În municipiul Constanța se execută în prezent lucrări de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate. Acestea sunt desfășurate de către antreprenori și au fost prevăzute în mai multe contracte de lucrări derulate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Investițiile constau în înlocuirea conductelor de alimentare cu apă aflate într-o stare avansată de uzură și degradare, pe o lungime de aproape 12 km pe rețeaua magistrală și 13,5 km pe instalația de aducțiune. Tot în cadrul acestor lucrări este prevăzută extinderea și reabilitarea a 6 km de conducte de refulare ape uzate. În această perioadă, străzile afectate de lucrări sunt Arcului și bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu, unde circulația rutieră și pietonală este perturbată în anumite zone.

Din cauza gradului mare de deteriorare a vechilor conducte, tronsoane ce au o vechime de peste 70 ani, dar și a zonelor în care acestea sunt pozate, echipele din teren ale constructorilor depun un efort susținut pentru a realiza intervențiile fără a cauza disfuncționalități majore în furnizarea apei și fără a afecta infrastructura edilitară existentă în teren (cabluri sau conducte pentru alte utilități).

De asemenea, la finalizarea lucrărilor, constructorul are obligația de a finisa lucrările de terasament și de a aduce calea de rulare la starea inițială. 

Reprezentanții companiei de apă își cer scuze tuturor cetățenilor pentru disconfortul creat atât la nivelul traficului cât și al ambientului și îi asigură că monitorizează atent desfășurarea lucrărilor, astfel încât acestea să respecte condițiile de calitate și să se încadreze în termenele stabilite prin contract.

related posts

Leave a Comment