Home Actualitate Descoperiți Delfinariul

Descoperiți Delfinariul

by Antonia Mocanu
0 comment

Ni-Ni și Chen-Chen sunt cei doi delfini, femele de la Delfinariul constănțean ce își încântă publicul de mai bine de unsprezece ani. Am vrut să vedem ce mai fac în această perioadă de sezon rece, cum se mai antrenează, ce acrobații mai fac, cum se desfășoară o zi din viața lor și ce s-a schimbat în perioada de pandemie.

Cei doi delfini au sosit la Constanța în 2010, atunci când aveau patru ani de la Beijing, împreună cu o echipă de profesioniști care le-au fost alături câteva luni pentru o acomodare mai bună la Delfinariul constănțean. Ziua celor doi delfini începe cu un control medical, urmat de prima masă a zilei ce conține diferite specii de pește, apoi se joacă o perioadă în bazin unul cu celălalt. De asemenea, în decursul unei zile, delfinii sunt antrenați pentru demonstrațiile de la sfârșit de săptămână de către antrenorii lor.

Starurile cu înotătoare execută giumbușlucuri pline de farmec în fiecare zi după un program bine stabilit, smulgând zâmbete din partea spectatorilor prezenți sau al antrenorilor. Chen Chen și Ni Ni sunt împreună încă din 2010, însă, conform reprezentanților Delfinariului există și aici un șef, în bazin, și anume Chen Chen, un delfin ceva mai mare decât Ni Ni, mai puternic și mai puțin grațios, în comparație cu celălalt. Cei doi delfini sunt extrem de diferiți unul față de celălalt, au comportamente diferite și sunt ușor de diferențiat, cel puțin de către cei care își petrec timp cu ele.

În încheiere vă mai spunem faptul că un delfin este ca un prieten, are un comportament ce poate fi modelat, poate fi atât grațios cât și extrem de puternic și…. ca o curiozitate, un delfin nu doarme niciodată, cel puțin nu 100%. Doarme patru ore cu o parte a creierului în timp ce cealaltă este trează pentru a putea controla situația și apoi partea adormită se trezește, pentru ca cealaltă să se poată odihni.

related posts

Leave a Comment