Home Actualitate Litoralul, ultima strigare

Litoralul, ultima strigare

by Antonia Mocanu
0 comment

S-au dus vremurile când te trezeai cu noaptea în cap ca să prinzi un loc liber pe nisip sau un șezlong cât mai aporape de mare. Litoralul își trăiește ultimile zile de faimă, iar de agitația de altă dată nu prea mai poate fi vorba. Cei mai mulți dintre turiști  au plecat deja. Ocazie numai bună pentru administratori să înceapă să elibereze suprafețele de nisip. Se strâng șezlongurile, iar unele terase și-au închis și ele obloanele.


Pe litoral, staţiunile se golesc de la o zi la alta. Deși vremea este încă frumoasă, iar medicii spun că bronzul de septembrie este cel mai sănătos, pe plajă turiștii sunt din ce în ce mai puțini. Acum cele mai multe dintre șezlonguri sunt goale. Și dispar și  ele precum turiștii. Și în plus mulți dintre angajații de pe litoral, sunt elevi sau studenți și în curând se vor întoarce la școală și nu mai pot rămâne.

Nici la terase nu mai este forfota de altă dată, când turiștii așteptau la coadă să se elibereze o masă. Acum doar la orele prânzului mai este aglomerat. Și nu peste tot. Din lipsă de clienți, unele terase s-au închis deja.

Turiștii nu par  să fie deranjați că fac plajă printre șezlonguri sau umbrele strânse care așteaptă să fie încărcate. Ori că unele terase s-au închis. Se bucură din plin de vremea frumoasă și de temperaturile ridicate. Mai ales că acum nici soarele nu mai arde atât de tare ca în plin sezon.

Anul acesta Mamaia, Costinești, Eforie și Vama Veche au fost stațiunile preferate de turiști. Oficial sezonul estival se va încheia la 1 octombrie.  

related posts

Leave a Comment