Home Actualitate Omagiu pentru Ivan Patzaichin

Omagiu pentru Ivan Patzaichin

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe scena festivalului de vâslit creat de Ivan Patzaichin la Tulcea, s-au ținut momente lungi de reculegere. Raw Mania este un concurs al bărcilor cu vâsle inițiat și patronat de 10 ani de Ivan Patzaichin cu scopul de a descoperi pe viitorii canotori olimpici, și-n fiecare an se ținea în Deltă sub ochii lui. Acum, concursul s-a oprit în loc ca să-și omagieze creatorul, pe care nu l-au mai avut alături în acest an. 

Festivalul de vâslit Raw-mania, care se  lansează toamna în Deltă, a debutat anul acesta cu un spectacol trist, în lipsa celui care l-a inițiat. Pe scena ridicată pe faleza Dunării din Tulcea, în locul muzicii de voie bună a fost o liniște mormântală.

Trupa de muzică Subcarpatii și ansamblul popular Rusalka  din comuna natală a lui Patzaichin – (Mila 23) au compus o melodie specială, dedicată marelui sportiv. O armonie plină de jale, la care toți spectatorii au asistat fără grai.

Ivan Patzaichin a iniţiat mişcarea Rowmania, un brand sub care sunt realizate produse de turism, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate din Delta Dunarii.

Sub brandul Rowmania sunt organizate, în ţară şi în Europa, nenumărate evenimente adresate turiştilor, pentru promovarea unei Românii naturale, admirate pe îndelete, din barcă.

related posts

Leave a Comment