Home Actualitate Laborator de biologie moleculară pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Laborator de biologie moleculară pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Veste bună la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Acesta va putea avea propriul laborator de biologie moleculară, acolo unde vor putea fi lucrate teste PCR, datorită unei sponsorizări, prin care instituția a primit echipamente de înaltă perfomanță ce constau în 2 linii complete de diagnostic prin biologie moleculară a virusului SARS-CoV-2.

Până în momentul de față a fost livrat și instalat primul echipament. Acesta provenind  din Coreea de Sud și conținând inclusiv reactivi și consumabile.

 „Noi, conducerea Spitalului, în numele tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța, mulțumim celor care s-au implicat până acum și au susținut activitatea medicală, prin donații și sponsorizări. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință și utilizăm toate resursele de care dispunem astfel încât pacienții noștri să beneficieze în permanență de servicii medicale de calitate”. a transmis Managerul SCJU Constanța, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.

Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa.

Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

related posts

Leave a Comment