Home Actualitate Intelect Parc, concept inovativ

Intelect Parc, concept inovativ

by Antonia Mocanu
0 comment

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța a inaugurat pentru comunitatea constănțeană în anul 2018, INTELECT PARC, un concept inovativ de parc pentru România, care își propune să le ofere copiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-și intelectul prin jocuri ale minții. Parcul se află în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanta, Microrezervație, zona Baby Zoo.

DE CE INTELECT PARC ? Deoarece este un concept nou, sub forma unui parc, pe care Asociația Impreuna pentru Viitor Constanta îl propune copiilor și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, ce au rolul de a stimula intelectul, socializarea și divertismentul.

În acest spațiu novativ, copiii pot să joace, șah, cu piese gigantice, „Turnul instabil, Scrable – Jocul cuvintelor, X si 0, jocul Dame, joc de Cărți uriașe”, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi, „Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor”. Toate aceste jocuri au fost concepute în marime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă.

„Unii dintre noi am jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, ACUM, cei mici pot juca acest joc în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului, iar ei sunt pionii care fac mișcarile pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul. Îi provocăm și pe părinții si bunicii care vin în parc, la un joc de Table în mărime uriașă. Așa nu se vor plictisi, până își termină jocul cei mici”.

După o pauză de un an și jumătate datorită pandemiei, s-a redeschis parcul, unde alături de jocuri, voluntari ai asociației fac ateliere pentru toți copilașii care ajung acolo. Pentru orice noutate cu privire la program și ateliere se poate consulta pagina asociației cât și pagina INTELECT PARC.

related posts

Leave a Comment