Home Actualitate Începe „Breeze 22”, în Bulgaria! 300 de marinari militari se vor deplasa peste graniță

Începe „Breeze 22”, în Bulgaria! 300 de marinari militari se vor deplasa peste graniță

by PĂUN IONELIA
0 comment

Peste 300 de marinari militari pleacă, în perioada 14-25 iulie, la Exercițiul Multinațional „Breeze 22”, în Bulgaria. Forțele Navale Române participă cu trei nave militare la operațiunea care se va desfășura în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Burgas.

Exercițiul multinațional „Breeze 22” este organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei și se va desfășura în perioada 14-25 iulie. Fregata „Regele Ferdinand” și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” vor pleca pleaca miercuri, din portul militar Constanța, iar nava purtătoare de rachete „Zborul” va pleca joi, din portul militar Mangalia spre portul Burgas, unde va avea loc prima etapă a exercițiului și se va desfășura ședința de planificare pentru stabilirea modului de acțiune pe mare.

La ediția din acest an a exercițiului „Breeze 22” participă peste 300 de marinari militari români, capabilități navale și aeriene, precum și ofițeri de stat major din Albania, Belgia, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Obiectivul principal al exercițiului multinațional „Breeze 22” este consolidarea interoperabilității, la nivel tactic, între personalul naval și unitățile participante, prin exersarea procedurilor operaționale de război convențional și neconvențional și de combatere a amenințărilor asimetrice.

Scenariul fictiv al exercițiului „Breeze 2022” este adaptat la noile provocări geostrategice și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în regiune. Acesta cuprinde acțiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva amenințărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniței estice a NATO.

Prin misiunile executate, militarii din Forțele Navale Române contribuie activ la punerea în practică a politicii de securitate a României și la îndeplinirea obiectivelor din Strategia Națională de Securitate.

related posts

Leave a Comment