Home Actualitate Grup de lucru pentru elevii din sistemul privat

Grup de lucru pentru elevii din sistemul privat

by Antonia Mocanu
0 comment

Grup de lucru la nivelul Ministerului Educației și Cercetării pentru sprijinirea învățământului particular din România. La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Educației și Cercetării a avut loc o întâlnire între Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar și reprezentanți ai Asociației Școlilor Particulare și ai unităților particulare de învățământ din România pentru a discuta despre învățământul privat din țară.

Asociația Școlilor Particulare a înaintat Ministerului Educației și Cercetării mai multe variante de măsuri de susținere financiară, în contextul Pandemiei Covid-19. În urma întâlnirii s-a convenit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului din care vor face parte și reprezentanți ai învățământului particular, grup ce are drept scop identificarea soluțiilor pentru sprijinirea acestui tip de învățământ. 

,,Învățământul particular reprezintă o parte importantă a sistemului de educație din România. Atât eu, ca ministru al educației, cât și premierul Ludovic Orban suntem conștienți de calitatea actului educațional din cadrul acestor unități de învățământ și de impactul financiar pe care îl are măsura suspendării cursurilor. Am invitat la dialog reprezentanții unităților de învățământ particulare pentru a găsi soluții potrivite sprijinirii activității lor, în contextul epidemiologic din țara noastră”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării.

În prezent, în România există aproximativ 1.500 de unități particulare de învățământ autorizate și acreditate. Statul român asigură, finanțare de bază pentru unitățile de învățământ particulare acreditate, reprezentând costuri pentru plata salariilor cadrelor didactice și pentru cheltuieli cu bunurile și serviciile. Unitățile de învățământ particulare autorizate nu beneficiază de finanțare de bază, reprezentând costul standard per elev, tocmai de aceea au solicitat sprijin pentru traversarea dificultăților din această perioadă.  Activitatea grupului de lucru pentru susținerea învățământului particular va începe  chiar de luni, 4 mai.

related posts

Leave a Comment