Home Actualitate Contrabandă cu ţigări în portul Constanţa Sud Agigea

Contrabandă cu ţigări în portul Constanţa Sud Agigea

by Florentina Lup
0 comment

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, au efectuat 6 percheziții domiciliare într-o cauză ce viza destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări .

,,În cauză s-a stabilit că, în urma unui control efectuat în Portul Constanţa Sud Agigea de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO – Porturi Maritime și specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, asupra unui container sosit din Georgia, având ca destinatar o societate comercială din București, au fost descoperite și ridicate aproximativ 10.000.000 de țigarete.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate si ridicate pentru cercetări 5 laptop-uri, 3 unități de lucru tip PC, 3 imprimante, stickuri de stocare, 5 telefoane mobile, dar și înscrisuri constând în documente vamale și comerciale.
Trei persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în vederea audierii.
”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar
acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis” Constanța

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT

related posts

Leave a Comment