Home Actualitate 23 de milioane de euro pentru drumuri

23 de milioane de euro pentru drumuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Contract de 23 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea rețelei de drumuri din județul Constanța. Astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat contractul de lucrări dintre CJC și consorțiul de constructori, în vederea reabilitării și modernizării drumului județean DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin.

Contractul are o valoare totală de 23 de milioane de euro, iar lucrările care urmează a fi realizate constau în reabilitarea și refacerea infrastructurii și suprastructurii rutiere, a canalelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, poduri și podețe, precum și lucrări de consolidare și sprijinire a malurilor, dar și lucrări de sporire a siguranței circulației. Aceste investiții vor fi realizate pe o lungime totală de 38,777 km. În cadrul proiectului vor fi construiți peste 2,6 kilometri de piste de biciclete, precum și trotuare în suprafață de peste 6.100 de metri pătrați, în intravilanul tuturor localităților pe care le parcurge DJ223 și vor fi modernizate și reabilitate 9 stații de autobuz. Proiectul este unul important pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului Constanța, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ, venind atât în sprijinul turiștilor care ne tranzitează județul, în număr din ce în ce mai mare, cu fiecare an ce trece, cât și pentru îmbunătățirea circulației rutiere județene.

Obiectivul de investiții este finanțat din fonduri europene, PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014 – 2020. Axa Prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Prioritatea de investiții 6.1 – Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene. Contractul semnat este parte a proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223, tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”, care are o valoare totală de 34 milioane euro.

related posts

Leave a Comment