Home Actualitate Excursiile de o zi în Deltă, nocive

Excursiile de o zi în Deltă, nocive

by Romanov Alex
0 comment

Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt nocive și reprezintă cel mai toxic produs turistic pentru rezervație. Totul din cauza pagubelor pe care le produc bărcile care fac în exces curse pe brațele Dunării. Este părerea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, care trage astfel un semnal de alarmă în privința acestei situații.

În ultimii ani, excursiile de o singură zi în Delta Dunării au devenit un must-have în rândul turiștilor români sau străini care aleg această destinație de vacanță. Cu toate acestea, reprezentanții Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării sunt de părere că astfel de experiențe de numai o zi sunt nocive ecosistemului natural.

“Delta, ca și rezervație a biosferei nu poate fi vizitată în patru ore. Turistul care vine și au parte de un asemenea produs turistic, va rămâne cu un gust amar în urma vizitării Deltei. Pe de altă parte, vizitarea se face cu bărci cu motoare foarte puternice, care afectează mediul. Cu cât avem mai multe bărci, cu atât Delta va fi mai afectată din punct de vedere al mediului.”, declară CĂTĂLIN ȚIBULEAC, președinte AMDTDD

În aceste condiții, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării le recomandă turiștilor, pentru a se bucura așa cum se cuvine de tot ceea ce oferă Delta, să opteze pentru sejururi de cel puțin 3-4 zile.

“Oferta produsului tradițional oferit de localnici pentru petrecerea Crăciunului și a Anului Nou este binevenită. Practic, Delta Dunării, în privința modului de izolare, căci vorbim acum și despre acest an pandemic, de o serie de măsuri de siguranță și de prevenirea răspândirii acestui virus, Delta oferă, pe lângă distanțarea socială și acea posibilitate de a petrece sărbătorile în pensiuni sau în hoteluri care îți asigură inclusiv această izolare în acest context.”, completează CĂTĂLIN ȚIBULEAC, președinte AMDTDD

Cu alte cuvinte, Delta Dunării se dovedește a fi o alegere cât se poate de inspirată pentru un sejur tradițional, într-un cadru cu totul aparte, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

sursa foto: youtube.com

related posts

Leave a Comment