Home Actualitate Echipamente noi pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Echipamente noi pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna aceasta Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a primit echipamente noi și moderne. Primul lot de echipamente medicale din cadrul proiectului „Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19″, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 a sosit în cursul zilei de joi, la Constanța.  Acest prim lot constă într-un echipament pentru asistare pulmonară-consolă și 10 kituri aferente, pentru asistarea pacienților cu deficiențe respiratorii.

În perioada imediat următoare va sosi al doilea lot, constând în 20 nebulizatoare, 50 aparate UV și un robot de dezinfecție cu UV, echipamente ce vor asigura curățarea și dezinfecția suprafețelor, inclusiv a celor grele.

De asemenea, alte două loturi de echipamente sunt așteptate în următoarele săptămâni la Constanța, iar în acest moment, se mai află în procedură de achiziție două loturi de  echipamente și mobilier medical, data limită de finalizare fiind 15 iulie 2021.  Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța va fi dotat cu un aparat pentru detectarea SARS-CoV-2, analizoare automate de imunologie pentru testarea pacienților, sisteme de protecție respiratorie pentru personalul medical și alte echipamente moderne.

Valoarea totală a proiectului „Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19″ este de aproximativ  23 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene.  

related posts

Leave a Comment