Home Actualitate Echipament de înaltă performanţă, donat Spitalului Județean Constanța

Echipament de înaltă performanţă, donat Spitalului Județean Constanța

by Florentina Lup
0 comment

Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost dotat cu un echipament medical inovativ, utilizat în evaluarea hemodinamică-cardiovasculară.

Dispozitivul medical de monitorizare hemodinamică neinvazivă – NICaS, ce valorează aproximativ 80.000 de euro, a fost achiziţionat de asociaţia ,,Doctori pentru Sănătate”, reprezentată de prof.dr.Abramovici, şi donat Lions Club Bucureşti Cosmopolitan. Ulterior, în cadrul campaniei de prevenţie a hipertensiunii arteriale, echipamentul a fost donat spitalului ,,Sf. Apostol Andrei”.

,,Aparatul NICaS va oferi posibilitatea determinării facile şi neinvazive a unor parametri extrem de utili în identificarea cauzelor hipertensiunii arteriale, ajustarea tratamentului insuficienţei cardiace, reducând astfel numărul de internări ulterioare a pacienţilor cu aceste patologii.”a declarat dr.Andrei Rusali, medic şef secţie clinică Cardiologie.

,,Beneficiile de a avea un astfel de echipament sunt nenumărate atât pentru pacienţi cât şi pentru echipa medicală. Permite evaluarea neinvazivă, contribuie la stabilirea rapidă a diagnosticului, este uşor de utilizat, reduce timpul de internare iar exemplele pot continua. Mulţumim Lions Club Cosmopolitan, asociatiei Doctori pentru sănătate şi Lions Club Constanţa!”a adăugat dr. Marius Prăzaru, directorul medical al SCJU Constanţa.

Actul caritabil a avut loc în contextul sărbătoririi a 30 de ani de existenţă a Lions Club Constanţa. În afară de dotarea secţiei de Cardiologie cu dispozitivul medical NICas, membrii Lions Club Constanţa împreună cu Lions Club Bucureşti Cosmopolitan, susţinuti de Districtul 124 România,  vor mai achiziţiona o trusă de laparoscopie-histeroscopie pentru secţiile Obstetrică Ginecologie.

,,Am primit cu mare bucurie sprijinul oferit, vă mulţumim pentru că ne sunteţi alături şi, cu prilejul aniversării, urăm tuturor membrilor Lions Club ani mulţi, cu sănătate şi prosperitate”a declarat managerul SCJU Constanţa, Ec. Ionuţ Cornel Ionescu.

La eveniment au fost prezenţi medicii secţiei Cardiologie, conducerea spitalului, reprezentanţii Lions Club Constanţa, Lions Club București Cosmopolitan , ai asociaţiei Doctori pentru Sănătate dar şi medicul urgentist Ami Kaminitz, venit din Israel  special pentru a prezenta echipamentul.

related posts

Leave a Comment