Home Actualitate Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” încheie ultima misiune NATO din anul 2020

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” încheie ultima misiune NATO din anul 2020

by Romanov Alex
0 comment

Misiune încheiată cu succes. După parcurgerea a peste 500 de mile marine în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor, dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu” a revenit în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional Poseidon 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

La întoarcerea din misiune, echipajul dragorului maritim, comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a raportat “Misiune îndeplinită!”.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment