Home Actualitate Amenzi pentru cei care ies fără declaraţii după ora 23.00

Amenzi pentru cei care ies fără declaraţii după ora 23.00

by Crina Matei
0 comment

Zeci de constănțeni sunt sancționați pentru că nu respectă interdicțiile privind deplasarea în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, în noaptea de luni spre marți, 16 spre 17 noiembrie, în intervalul orar 23.00 – 5.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”, împreună cu polițiști locali au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

Au fost identificate și sancționate contravențional 48 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. Valoarea sancțiunilor contravenționale este de peste 17.000 de lei.Reamintim că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, exceptând pentru motive profesionale, pentru asistență medicală sau pentru călătorii în afara localității, pentru persoanele din afara localității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

related posts

Leave a Comment