Home Actualitate Dobrogea, lovită grav de secetă

Dobrogea, lovită grav de secetă

by Antonia Mocanu
0 comment

Conform unui raport al Ministerului Agriculturii, din totalul de aproape 3 milioane de hectare însămânțate în toamnă în județele Constanța și Tulcea, circa jumătate din acestea sunt grav afectate.

Dobrogea este încă sub o secetă pedologică nemaiîntâlnită în ultimii ani. Mai precis, agricultorii se confruntă cu probleme mari în județul Constanța, unde sunt culturi compromise, în special culturile de toamnă,  în proporție de 50, până la 100% în unele cazuri.

Un raport realizat de Ministerul Agriculturii arată faptul că din totalul de aproape 3 milioane de hectare însămânțate în toamnă, în județele Constanța și Tulcea, circa jumătate din acestea sunt grav afectate.

În acest sens, la Constanța a fost constituită o comisie de constatare și evaluare a pagubelor, din care fac parte reprezentanți ai administrațiilor locale, dar și reprezentanți de la APIA și Direcția Agricolă. Această comisie se va deplasa în localitățile afectate și va face evaluări constant. În baza acestor evaluări, fermierii vor avea acces la despăgubiri.

De asemenea, Ministrul Agriculturii, Adrian OROS, a făcut apel atât la vigilența echipelor care fac verificări, în vederea acordării unui sprijin din partea statului, dar numai a celor afectați cu adevărat de această secetă.

related posts

Leave a Comment