Home Actualitate Dispare plata parcărilor prin sms, la Constanța

Dispare plata parcărilor prin sms, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Plata parcărilor prin sms la Constanța este data uitării. Regulamentul aprobat de către autorități a fost anulat definitiv de magistrații Curții de Apel Constanța, asta după ce și Tribunalul luase aceeași decizie în vara anului trecut.

Magistratii au susținut în primul rând că proiectul nu a fost publicat integral şi într-un ziar de circulaţie locală.  Actul  nu este coerent și conține definiţii redundante, clasificări inutile care nu cuprind toate aspectele ce ţin de organizarea şi funcţionarea parcărilor publice din municipiul Constanţa.

Mai mult, instanţa a consemnat că regulamentul nu conţine reguli clare privind modul de exploatare a parcărilor situate lângă instituţii și autorităţi publice.

Magistratii mai spun  ca plata prin SMS presupune în mod obligatoriu deţinerea unui telefon mobil, ceea ce limitează accesul unora dintre posesorii de autovehicule de a folosi parcarile în care nu există automate, iar plata taxei se face exclusiv prin SMS.  

Hotărârea privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din  Constanţa a fost votată pe  28 iunie 2018. Acum consiliul local Constanța așteaptă motivarea instanței și urmează ca ulterior să găsească o soluție legală de această dată în ceea ce privește plata taxei de parcare în municipiul de la malul mării.  

related posts

Leave a Comment