Home Actualitate COVID-19: Al treisprezecelea deces, la Constanța

COVID-19: Al treisprezecelea deces, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a înregistrat cel de-al 13-lea deces de COVID-19. Bărbatul, în vârstă  de 47 de ani a încetat din viaţă pe 11 mai, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde era internat de luna trecută. El fusese depistat pozitiv pe data de 14 aprilie şi suferea de pneumonie acută.

Însă, chiar dacă a fost înregistrat un nou deces în județul Constanța, statistica este una extrem de îmbucurătoare în ceea ce privește rata de vindecare care a ajuns la 90%. Astfel că potrivit statisticilor, de la debutul pandemiei, la nivelul judeţului Constanţa, au fost confirmate 252 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar dintre acestea, 225 au fost declarate vindecate.

Rata de vindecare din Constanţa, fiind de  90%,  situează județul nostru printre fruntașe în ceea ce privește vindecările de COVID-19. Totodată, în centrele de carantinare din judeţ se află,  470 de persoane, care ocupă 20% din totalul de 2.311 locuri disponibile, în timp ce 753 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Statisticii îmbucurătoare de la Constanța se alătură și faptul că au început deja recoltările de  plasmă de la pacienții vindecați de coronavirus, pentru a putea fi folosită în tratamentul experimental al pacienților infectați cu virusul SARS – CoV 2 aflați în stare critică în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

related posts

Leave a Comment