Home Actualitate 700.000 de români, afectați de criza Covid-19

700.000 de români, afectați de criza Covid-19

by Antonia Mocanu
0 comment

În prezent, peste 900.000 de români sunt în șomaj tehnic, iar pentru alți 300.000 contractul de muncă le-a fost încetat. Numărul șomerilor din România a crescut în perioada epidemiei de Covid-19, după ce zeci de mii de români care munceau în străinătate s-au întors în țară, din cauza pandemiei. În cadrul întâlnirii cu reprezentanții  Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social la Palatul Victoria, Ludovic Orban, premierul României a făcut câteva declarații referitoare la relansarea economică.

Din declarațiile premierului a mai reieșit faptul că executivul încearcă să pună la punct un instrument pentru a susține angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Astfel, șeful executivului a anunțat că stimulentul pentru reangajarea persoanelor care au fost în șomaj tehnic ar putea fi cuprins între 35 și 45 %. De asemenea, acordarea șomajului tehnic va fi prelungită și după 1 iunie, doar pentru anumite domenii care vor fi afectate în continuare de restricții.

De asemenea, conform şefului statului, după 14 mai va fi păstrat sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic, dar vor fi introduse şi alte măsuri în ceea ce privește munca flexibilă, care să permită reluarea activităţii sectoarelor afectate.

related posts

Leave a Comment