Home Actualitate Românii vor în continuare pe litoral!

Românii vor în continuare pe litoral!

by Antonia Mocanu
0 comment

71% dintre turiști vor în continuare să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru. Dintre aceștia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă a pandemiei, iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situația contrară. Studiul a fost realizat în rândul clienților unei agenții de turism de la malul mării. În același timp, touroperatorii din Israel, sugerează statului român să se grăbească și să semneze acorduri bilaterale cu mai multe țări, privind crearea de culoare turistice.

Litoralul nostru rămâne clar prima opțiune a românilor pentru sezonul estival,  majoritatea turiștilor dorindu-și plajă și soare. De data asta, turiștii vor alege litoralul pentru relaxare și mai puțin pentru distracție. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii își așteaptă turiștii și cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranță și de igienă. Deja, deși încă timid, turiștii au început să facă rezervări pentru perioada iulie – septembrie. Studiile realizate în rândul clienților unei agenții de turism de la malul mării arată că 71% dintre turiști vor în continuare să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru.

În ceea ce privește derularea sezonului estival pe litoralul românesc, consultanții în turism estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor, iar în perioada 24 august – 10 septembrie gradul de acoperire va fi unul foarte bun. În același timp, reprezentanții agențiilor de turism spun că este obligatoriu ca voucherele aferente anului 2020 să fie acordate acum, în luna mai, pentru stimularea turismului în țara noastră.

În același timp, unul dintre cei mai importanți touroperatori din Israel, sugerează statului român să se grăbească și să semneze acorduri bilaterale cu mai multe țări, privind crearea de culoare turistice. Astfel, România va rămâne în mintea turiștilor din aceste țări drept destinație sigură. Touroperatorii nu solicită relaxare totală, ci protecție și măsuri comunicate din timp. Ar fi bine ca situația turismului să fie gestionată de cei mai buni specialiști atât din partea Guvernului, cât și a organizațiilor de turism, susțin aceștia.

related posts

Leave a Comment