Home Actualitate Constanța a înregistrat cinci noi decese

Constanța a înregistrat cinci noi decese

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.109 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 26.718 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 160.461 de cazuri și 120.515 pacienți vindecați. De asemenea 770 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 68 de decese, 64 dintre decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.535 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 66 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.818 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 13 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 13 octombrie au fost înregistrate cinci noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 86 este  o femeie,  de 61 de ani, din Constanța, ce avea drept comorbidități obezitate grad I, hipertensiune arterială grad III. Femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Decesul numărul 87 este un bărbat de 52 de ani, cu boală de rinichi stadiul V, cardiopatie hipertensivă cu insuficiență cardiacă cronică clasa III NYHA, discopatie cervicală cu radiculopatie de tip compresiv, diabet zaharat, hemodializat, drept comorbidități. Bărbatul a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. De asemenea, decesul numărul 88 este un bărbat de 78 de ani,  din Constanța, cu următoarele comorbidități, AVC sechelar, diabet zaharat tip II, boală cerebro-vasculară, hipertensiune arterială, demență. Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase. Decesul numărul 89, tot un bărbat de 62 de ani, cu hipertensiune arterială, obezitate, gută, drept comorbidități.  Decedat la Spitalul de Boli Infecțioase, și decesul nr 90, o  femeie,  de 86 de ani, din Constanța,  drept comorbidități având hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, AVC sechelar, insuficiență respiratorie cronică, Parkinson. Femeia a decedat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.818 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 90 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 495 de persoane internate, dintre care 458 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.  

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.406 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 497 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 279 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (75), asistenți medicali (113) și personal auxiliar (91).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 234 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment