Home Actualitate Constanța: 29 noi cazuri COVID-19

Constanța: 29 noi cazuri COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 808 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 6.348  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 113.589       de cazuri. De asemenea 232 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 23 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 29 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.337 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 5 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 20 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 55 este o femeie, în vârstă de 79 de ani, ce prezenta drept comorbidități insuficiență renală cronică, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială, cardiopatie și nefropatie hipertensivă, mix edem, obezitate severă. Femeiea a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.337  persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 55 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 267 de persoane internate, dintre care 237 din județul Constanța și 30 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.139 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 136 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 168 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (54), asistenți medicali (69) și personal auxiliar (45).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 120 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment