Home Actualitate Comisia Europeană solicită României să închidă și să reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

Comisia Europeană solicită României să închidă și să reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

by Florentina Lup
0 comment

În temeiul directivei-cadru privind deșeurile (2000/60/CE), statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să nu pericliteze sănătatea umană și mediul. De asemenea, este interzisă abandonarea, descărcarea sau evacuarea necontrolată a deșeurilor.

Având în vedere aceste prevederi, Comisia Europeană solicită României să închidă, să etanșeze și să restaureze din punct de vedere ecologic un număr de 15 depozite ilegale de deșeuri care au beneficiat de o perioadă de tranziție în conformitate cu Tratatul de aderare a României.

În România, 101 depozite de deșeuri neconforme, care au beneficiat de o perioadă de tranziție, ar fi trebuit să fie închise până în iulie 2019. Conform informațiilor primite la CE, 86 de depozite de deșeuri sunt în prezent închise și reabilitate. Calendarul pentru închiderea și reabilitarea celor 15 depozite de deșeuri rămase este incert, lucrările de închidere a majorității acestora nu sunt încă demarate.

Din acest motiv, CE adresează României o scrisoare de punere în întârziere. Ţara noastră, are la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisoare.

related posts

Leave a Comment