Home Actualitate Campanie internaţională pentru siguranţa comerţului online

Campanie internaţională pentru siguranţa comerţului online

by Florentina Lup
0 comment

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională ,,Vinde în siguranță”, campanie dedicată comercianților online.

Pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul online. Pentru companii, această tendință aduce atât provocări, cât și oportunități, dar însemnă și un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime comercianții și cumpărătorii.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și vizează, în mod special, comercianții online, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor și să ia măsuri pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva acestor atacuri.

Iată câteva dintre sfaturile promovate în cadrul campaniei: 

Cunoașteți-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, ușor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.

Cunoașteți-vă clientul: dacă acceptați plăți cu cardul și expediați bunuri valoroase către clienții dumneavoastră, este bine să știți către cine trimiteți articolele.

• Stabiliți un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.

Utilizați un serviciu de livrare de încredere: alegeți o metodă de livrare unde puteți fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.

Mai multe sfaturi despre cum să vă protejați pe dumneavoastră  și afacerea dumneavoastră împotriva fraudelor electronice găsiți aici: https://www.europol.europa.eu/ecommerce/emerchants.

La campania eComm2020 participă: Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

related posts

Leave a Comment