Home Actualitate Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, continuă

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru constănțeni.  Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, continuă și în luna iunie. Cei dornici să participe vor oferi 5 deșeuri (PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport. Campania se va desfășura în fiecare vineri, la punctele de colectare sub formă de animale marine gigant din următoarele stații CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port – Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireșica); City Park Mall.

Continuarea campaniei se datorează succesului pe care l-a avut în rândul constănțenilor ediția pilot, desfășurată vineri, 21 mai 2021. În doar 10 ore, 615 persoane au participat la acțiune aducând la punctele de colectare în total 220 kg de PET-uri și 15 kg de doze de aluminiu. Recipientele de colectare sub forma unor animale marine gigant au fost umplute cu deșeuri încă dinaintea orei 12:00. Cetățenii au întâmpinat cu mare entuziasm oportunitatea oferită prin această campanie de colectare separată a deșeurilor și s-au prezentat la cele 5 stații de autobuz cu mai multe deșeuri. În urma evaluării rezultatelor primei luni de campanie, la finalul lunii iunie, organizatorii acțiunii vor decide extinderea acesteia în Constanța și pe durata întregului sezon estival.

Inițiativa s-a bucurat de numeroase ecouri pozitive la nivel național, iar organizatorii, alături de partenerii privați ai campaniei caută soluții pentru a o replica în cât mai multe orașe din întreaga țară. Campania “Schimbă PET-ul cu biletul” este o premieră pentru România, ea având două obiective principale: încurajarea folosirii transportului public, cât și promovarea colectării și reciclării deșeurilor care, pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. 

related posts

Leave a Comment