Home Actualitate Scutiri de la plata penalităţilor de întârziere, pentru locuitorii din Mangalia

Scutiri de la plata penalităţilor de întârziere, pentru locuitorii din Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, o hotărâre inițiată de primarul Radu Cristian, prin care se acordă tuturor contribuabililor – persoane fizice scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local.

Conform hotărârii adoptate, persoanele fizice, care au calitatea de contribuabili, vor fi scutite de majorările de întârziere, aferente obligațiilor bugetare care constau în: impozite și taxe locale, redevențe, chirii, cote de participare, etc.

Primarul Radu Cristian a declarat că, în adoptarea acestei hotărâri, s-au luat în calcul veniturile populației din oraș, care au fost afectate de actualul context pandemic:

,,Pentru a menține în echilibru veniturile la bugetul local, am luat decizia ca penalitățile de întârziere la plata obligațiilor fiscale să nu se mai aplice, venind, astfel, în sprijinul familiilor cu venituri reduse și al pensionarilor orașului, care, de regulă, sunt cei mai conștiincioși la plata impozitelor și taxelor locale.”, a precizat edilul orașului.

Pentru a beneficia de scutiri, locuitorii din Mangalia trebuie să achite integral creanțele datorate bugetului local, până la data de 30 septembrie 2021. Totodată, aceștia pot depune o cerere în format tipizat, la Serviciul Venituri Persoane Fizice din cadrul Primăriei Mangalia, prin care solicită scutirea de majorări pentru debitul principal.

related posts

Leave a Comment