Home Actualitate Bilanțul nopții de Înviere

Bilanțul nopții de Înviere

by Antonia Mocanu
0 comment

Românii au petrecut Paștele în izolare, cu lumânări la geam, însă au fost și petrecăreți care nu s-au conformat și au plătit pentru asta. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au transmis bilanțul misiunilor efectivelor de ordine și siguranță publică desfășurate în Noaptea de Înviere. Peste 3 mii de amenzi au fost aplicate și au fost întocmite peste 230 de dosare penale.  

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat în Noaptea de Înviere misiuni în toată țara pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor militare în scopul asigurării respectării măsurilor de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Aproximativ 26.000 de angajați ai MAI, polițiști locali și efective ale Ministerului Apărării Naționale au fost la datorie în Noaptea de Înviere pentru protejarea cetățenilor.

În Noaptea de Înviere, echipajele de ordine publică au intervenit la peste 1.800 de evenimente sesizate prin 112, fiind aplicate peste 3.300 de amenzi contravenționale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență. Totodată, au fost întocmite 234 de dosare penale, dintre care 3 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Și la Galați, mai mulți petrecăreți au ignorat starea de urgență, așa că oamenii legii au fost nevoiți să intervină.

Efectivele MAI rămân în continuare în teren, având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situații de risc care ar putea pune în pericol sănătatea și viața oamenilor. În ceea ce privește misiunile personalului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a constatat o scădere cu 8% a acestora comparativ cu anul trecut. Cele mai multe intervenții au vizat acordarea primului ajutor, urmate de misiunile pentru protecția comunităților și stingerea a 59 de incendii, cele mai multe fiind incendii de vegetație uscată. Referitor la traficul la frontieră în ultimele 24 de ore s-a păstrat același trend descendent de tranzitare a frontierei de stat în scădere cu aproximativ 90% față de anul trecut.

related posts

Leave a Comment