Home Actualitate Bilanț îngrijorător la Constanța

Bilanț îngrijorător la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Sâmbătă 16 cazuri, duminică 15. Aceasta este statistica în ceea ce privește infectările cu noul coronavirus la nivelul județului Constanța. O creștere alarmantă în comparație cu ultimele luni, în care au fost zile de-a rândul când niciun caz nou nu a fost înregistrat.

Prefectul județului Constanța trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe constănțeni să respecte toate normele în vigoare pentru combaterea răspândirii infecției cu Sars Cov 2.

 „Dragi constănțeni, au trecut mai bine de trei luni de când ne luptăm cu acest virus și, știu foarte bine, a intervenit oboseala, nu toată lumea mai are răbdare, fiecare om își dorește să revină la viața normală, așa cum o cunoșteam cu toții, anul trecut, spre exemplu. Dar prin nerespectarea recomandărilor, nu facem altceva decât să prelungim această stare „gri” în care ne regăsim și astăzi. În continuare, fac apel la responsabilitate și o voi face până în momentul în care vom fi 100% în siguranță! Vă rog să respectați toate recomandările venite de la autorități și să nu uitați că este foarte important să păstrăm distanțarea socială, să purtăm masca de protecție și să menținem o igienă corespunzătoare a mâinilor”, a declarat prefectul județului Constanța, George Sergiu Niculescu.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate peste 370 de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 315 pacienți au fost declarați vindecați, din județele Constanța, Tulcea și Ialomița.

Totodată în centrele de carantinare din județul Constanța se aflau, duminică, potrivit raportării transmise de către Prefectura Constanța, 41 de persoane, care ocupau 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului se află în izolare la domiciliu 2.249 de persoane.

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța,  se reiterează importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști.  Astfel se face apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor.

related posts

Leave a Comment