Home Actualitate Așezământul de la Techirghiol, spațiu de carantină

Așezământul de la Techirghiol, spațiu de carantină

by Antonia Mocanu
0 comment

Aşezământul din Techirghiol, ridicat de preotul Claudiu Banu doar din donaţii și destinat copiilor abandonați și mamelor aflate în dificultate, este aproape gata. Slujitorul domnului a trasmis un mesaj în mediul online prin care va pune adăpostul la dispoziţia autorităţilor, urmând ca aici să fie izolaţi cei suspecţi de coronavirus.

Preotul Claudiu Banu, parohul bisericii Sfântul Mina din Constanța vine cu un anunț important către autorități. Imediat ce Așezământul pentru copiii abandonați și mame aflate în nevoie din orașul Techirgiol va fi gata, acesta va sta la dispoziția autorităților, aici urmând a fi izolați cei infestați sau suspecți de coronavirus, în cazul în care nu mai sunt locuri în spațiile deja amenajate. Este o situație de urgență a declarat preotul, iar acum, mai mult ca oricând, este nevoie să fim uniți.

Așadar, în cel mult o lună, așezământul va fi gata, cu toate dotările și utilitățile necesare pentru ca în cele 9 garsionere și 3 apartamente cu două camere fiecare și cu baie proprie, să poată fi carantinate persoanele care au contactat virusul Covid19. În același timp, preotul a făcut un apel către credincioșii care își doresc să vină în ajutorul celor afectați de coronavirus, căci împreună, uniți, se înfăptuiesc minunile. Mai mult, slujitorul Domnului a găsit și o soluție pentru ca pomelnicele credincioșilor să fie citite la slujbă, iar cei în vârstă să nu iasă din casă, așa cum avertizează autoritățile.

Construcția așezământului a început la 1 octombrie 2015 şi a fost ridicat doar din sponsorizări şi donaţii, până acum fiind cheltuiţi 300.000 de euro.

related posts

Leave a Comment