Home Actualitate Acţiune de solidarizare, la Constanţa

Acţiune de solidarizare, la Constanţa

by Antonia Mocanu
0 comment

250.000 de navigatori din întreaga lume, sunt blocați pe nave pe mări și oceane, iar în contextul pandemiei de COVID-19 nu pot reveni în țările de origine. Sindicatul Liber al Navigatorilor și Federația Națională a Sindicatelor Portuare au organizat, la Constanța, o acțiune prin care se solidarizează cu aceste echipaje, chiar de ziua Ziua Internațională a Navigatorilor.

Navigatorii au o importanță deosebită, deoarece ei asigură, în această perioadă, transportul de medicamente, alimente sau echipamente medicale. Pandemia  însă  a făcut ca, reaprovizionarea sau schimbarea echipajului să fie foarte dificil de realizat. De asemenea și întoarcerea navigatorilor acasă este un proces anevoios.  Unele zone sunt blocate și angajații nu pot pleca de pe vapor.

Potivit reprezentantului de drept al SLN, guvernele lumii ar trebui să desemneze navigatori și  să lase zborurile pentru aceștia deschise, astfel încât să nu mai fie blocați, să numai existe acele suspendări de vize, acele curse aeriene stopate sau suspendate.

Așadar navigatorii constănțeni au protestat pentru cei care în aceste momente nu se află acasă și nici nu se pot întoarce alături de cei dragi. Vor o schimbare și o vor în cel mai scurt timp.

related posts

Leave a Comment