Home Actualitate Abaterile de la normele de conviețuire socială, sancționate de polițiștii locali

Abaterile de la normele de conviețuire socială, sancționate de polițiștii locali

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna trecută, polițiștii locali au organizat o acțiune pe linia respectării ordinii publice care a cuprins peste 50 de zone publice din municipiul Constanța.

Au fost monitorizate și verificate, în scopul asigurării unui climat public civilizat mai multe zone de interes public: Dacia, Trocadero, Casa de Cultură Gară, ICIL, zona peninsulară, Portul Turistic Tomis și cartierele Poarta 6, CET, KM 4-5, Far, Anda, Compozitorilor, Baba Novac, Tomis Plus, Faleză Nord, Centru, Tomis I, Tomis Tomis II, Tomis III, Tomis Nord.

În urma verificărilor, au fost legitimate 199 de persoane și aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.130 de lei.

Un minor care apela la mila publicului a fost depistat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. Au fost aplicate măsurile legale, împotriva reprezenților legali au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională cu amendă pentru încălcarea prevederilor art. 2 pct. 33 din Legea 61/1991 iar minorul a fost predat către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța – Centrul de plasament Antonio.

Alte abateri constatate de poliștii locali au vizat aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public sau depozitarea de bunuri pe domeniul public.

De asemenea, polițiștii locali împreună cu angajați CT BUS au identificat în mijloacele de transport în comun 24 de persoane care nu dețineau un titlu de călătorie valabil.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară constant în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare și pentru creșterea gradului de siguranță în oraș.

Cetățenii sunt rugați, în continuare, să ne semnaleze orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

related posts

Leave a Comment