Home Actualitate ABADL a dat amenzi

ABADL a dat amenzi

by Antonia Mocanu
0 comment

După avertismentul dat operatorilor de plaje să-și ia șezlongurile de lângă malul mării, zilele acestea au curs amenzile. 41 de administratori au primit amenzi care însumează  600 de mii de lei. Apele Române îi avertizează pe români să nu plătească niciun leu celor care le cer bani pe șezlonguri, să stea pe malul mării. Plajele noi sunt gratuite pentru toată lumea.

Ultimatumul dat agenților economici, să-și ia mobilierul de nisip de lângă ţărmul mării, a expirat. Chiar și așa, înainte de vizita ABADL erau destule șezlonguri amplasate lângă mal, așa că polițiștii și jandarmii au luat la pas nisipul din Mamaia.

Afaceriștii de pe Litoral s-au revoltat când li s-a spus că ei comit o infracțiune dacă realizează venituri din închirierea șezlongurilor amplasate pe noile sectoare de plajă.

Chiar dacă în teorie nu ar trebui să existe zonă de șezlonguri de la malul mării, ţărmul e plin. Oamenii vin să prindă loc încă de la primele ore. Turiștii nu sunt nemulțumiți doar de distanța mare pe care ar trebui să o parcurgă până la mare ci și de calitatea nisipului.

Administratorii de plaje se tem că afacerile lor vor avea de suferit mai mult ca niciodată, mai ales că autoritățile îi încurajează pe turiști să stea unde le place cel mai mult, și gratuit: fix lângă apă.

Problema concesionării plajelor e greu de rezolvat. Nisipul nou trebuie cadastrat și apoi dat spre închiriere agenților economici, când le expiră actualele contracte, aflate încă în derulare. Adică peste 3 ani.

related posts

Leave a Comment