Home Actualitate A fost inaugurat noul sediu al partidului REPER, la Constanța

A fost inaugurat noul sediu al partidului REPER, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Partidul REPER filiala Constanța și-a inaugurat astăzi sediul de pe Bulevardul Mamaia nr. 85, în prezența europarlamentarilor Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache, a numeroși parlamentari REPER printre care deputata de Constanța, Cristina Rizea al cărei cabinet parlamentar este situat la aceeași adresă.

La conferința de presă susținută în aceasta dimineață, liderii REPER au vorbit despre valorile proeuropene care definesc partidul și despre proiectul programului politic lansat zilele trecute, manifest în care cetățeanul este pus în centrul atenției, într-o viziune nouă, adaptată cerințelor vremurilor de astăzi: criza energetică, nevoile mediului antreprenorial, combaterea inechităților de șanse și de gen.

O componentă importantă a programului REPER include susținerea și promovarea tinerilor și implicarea acestora în deciziile cu privire la viitor, iar lansarea REPER Constanța a inclus cu o seară inainte și o dezbatere foarte animată și extrem de productivă cu tinerii constănțeni pe teme legate de sistemul de educație, de nevoia de investiții in infrastructura educațională, responsabilitatea profesorului și rolul său in societate, dar și despre cum își văd tinerii constănțeni viitorul în orașul de la malul mării.

Evenimentul de la Constanța face parte din Caravana REPER aflată în curs de desfășurare și care are două componente: în primul rând a-i asculta pe cetățeni, iar în al doilea rând de a identifica oameni în comunitățile locale care să se alăture proiectului și viziunii REPER pe care să-i încurajăm și să-i sprijinim în a face pasul în față.

„Institutul politic REPER la a cărui organizare se lucrează în acest moment este o școală în care viitorii candidați în alegerile locale sau parlamentare să se poată pregăti în domenii care țin de etică politică, de administrație, tehnică legislativă, bugete, etc. Cursurile vor fi deschise celor interesați chiar dacă aceștia nu sunt membri ai Partidului REPER iar întreaga coordonare a institutului se va afla în grija profesorului Ciprian Mihali.” a declarat Cristina Rizea REPER, deputată de Constanța.

Partidul REPER face parte din grupul european RENEW și a fost fondat în urmă cu căteva luni de europarlamentarii Ramona Strugariu(co-președintă), Dragoș Pîslaru(co-președinte), Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituță, lor alăturându-li-se unsprezece parlamentari printre care Cristina Rizea, deputată de Constanța.

related posts

Leave a Comment