Home Actualitate 493 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

493 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

by Romanov Alex
0 comment

În primele trei luni a anului 2022 ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 493 de persoane, dintre care 264 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 256 au peste 45 de ani, 64 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 61 au între 25 şi 35 de ani, iar 112 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 198 provin din mediul urban, iar 295 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (190), urmate de cele cu studii gimnaziale (131). Numărul celor cu studii profesionale este de 115, iar cei cu studii primare sunt în număr de 36.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 138 de persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

related posts

Leave a Comment